Suri Raudhah: June 2015

Friday, June 19, 2015

Aku tanya apa khabar semua :D


سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum.

Dah lama tak update blog rasa dah macam bertahun-tahun..Entah kenapa hari jumaat yang mulia ni baru tergerak nak menulis semula..Sekarang ni busy menulis benda lain sebenarnya but it's more related to my work la..

Owhh ya..Ramadhan Mubarak to all muslims.. 

Alhamdulillah dah masuk awal ramadhan.. So how ur day? Hope uolls menjalani bulan ramadhan ini dengan penuh kesyukuran bcoz diberi peluang memasuki ramadhan kali ini. Dan semoga kita semua dapat sampai kepenghujung untuk meraikan hari kemenangan bagi umat Islam seluruh dunia. Insyaallah dengan izinNya jua.

Dalam beberapa bulan ni macam-macam yang terjadi dalam hidup..Pasang surut kehidupan adakala sampai rasa dah tak kuat..Tapi hidup perlu diteruskan right? Adalagi insan kat dunia yang menerima ujian lagi berat dari kau..So jangan nak mengaduh nasib sangat lah..Ok fine.

Allah always there..senyum.. ;)

Sekarang ni dah tak kerja kat Angkasapuri dah.. Alhamdulillah rezeki ditempat baru..Sejak dari hujung tahun lepas sebenarnya..Nak pergi kat tempat baru ni pon pada mulanya rasa berat untuk buat keputusan bcoz Angkasapuri is meaning a lot for me.. Mana taknya dah 4 tahun pulun rezeki kat sana..But, perancangan yang Maha Kuasa akhirnya ke tempat baru jugak kiter..


X payah la mention kat mana atas sebab-sebab yang dirahsiakan..haha.. Pada mulanya agak kekok di tempat baru..Ofcoz la dengan suasana berbeza, kawan-kawan yang berbeza, tanggungjawab yang dipikul rasa macam nak patah balik tempat lama..Tapi tabahkan jugak la hati..Lantak redah je la jangan toleh ke belakang lagi.. Akhirnya dah hampir 7 bulan aku di sini..

But still memory kat tempat lama susah nak lupa..Mungkin ada ikatan yang kuat di sana sehingga hati sayu nak lepaskan.. Ukhuwah persahabatan yang indah..Rasa nak buat kerja kewangan macam dulu-dulu..Dulu asyik mengeluh pening mengadap kalkulator muntah hijau tengok nombor-nombor ni.. Sekarang baru menyesal..:(

Tapi reason yang paling kuat sebab kat sana lah aku belajar untuk berubah..Yeup..changing for good.. Kat situ la aku diberikan rezeki untuk sampai ke rumahNya yang sampai sekarang aku macam tak percaya aku dah jejak ke situ..Nah..rindu pulak nak berbulatan gembira berkejaran riang masa time dulu-dulu..

I knew.. LIFE GOES ON..

tempat baru ni ada swimming pool..Kalau stress bole jump sini..hahaa
Atleast masih kerja kat kl..Kalau dihantar ke putrajaya, sabah, sarawak giler nangis hentak kaki takmau..So haruslah bersyukur..hmm..Banyak nak share sebenarnya tapi nantilah..Today's friday ok..toksah nak melagha sangat aih..hahaa..

oxoxox

Selamat Menjalani Ibadah Ramadhan.. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Layout by suriraudhah . 2011-2013© All Rights Reserved